Kā izvēlēties iekšdurvis

Ārdurvis mājai parasti ir vienas vai divas, bet iekšdurvis krietni vairāk. Arī mājokļos ar atvērto plānojumu būs vajadzīgas vismaz dažas durvis, kas nodrošinās privātumu no citiem ģimenes locekļiem un ciemiņiem.

Aplūkosim, kā pareizi izvēlēties iekšdurvis dzīvoklim vai mājai.

Kad vajag pirkt istabas durvis, cilvēki parasti pievērš uzmanību to izskatam un cenai, taču vienlīdz svarīga ir arī durvju funkcionalitāte, izturība un skaņas izolācija. Aplūkosim katru no faktoriem nedaudz detalizētāk.  

Privātums un skaņas izolācija

TV, filmas, mūzika, dziedāšana, instrumentu spēle – ikviena no šīm aktivitātēm ir salīdzinoši skaļa un var traucēt apkārtējiem. Istabas durvis ar labu skaņas izolāciju nodrošinās katram ģimenes loceklim lielāku privātumu un iespējas izpausties pēc sirds patikas, pie nosacījuma, ka sienas nav pārlieku plānas.

Durvis ar labu skaņas izolāciju arī pasargā no ārējiem trokšņiem, t.i. situācijas, kad kāds cits no mājiniekiem pievēršas skaļākām aktivitātēm, bet mēs paši vēlamies atpūsties, meditēt vai vienkārši gulēt.

Privātuma nodrošināšanai būtiska ir durvju spēja aizsargāt mūs no liekiem acu skatieniem.  Vairumam no mums tas ir sevišķi būtiski vannasistabā, tualetē un guļamistabā.

Pieņemot, ka durvīm nav šķirbas vai caurumi, ir būtiski šīm telpām  izvēlēties durvis bez stikliem vai vismaz iekšdurvis ar matētu stiklu, t.i. tādu, kuram nevar redzēt cauri.

Telpās, kurās uzturamies ikdienā privātuma nodrošināšana un skaņas izolācija nav tik būtiska. Viesistabā varam iztikt pilnībā bez durvīm vai uzstādīt modernas bīdāmās durvis. Neatkarīgi no jūsu vajadzībām Durvju Pasaulē atradīsiet sev piemērotu modeli istabas vai ārdurvīm.

Pielāgo durvis savai gaumei un interjeram

Modernā ražošana ļauj pielāgot durvis ikviena pircēja gaumei un vajadzībām. Pieskaņojiet durvju krāsu, apdari un furnitūru savam pašreizējam vai iecerētajam interjeram.

Izvēlieties durvju rokturus, slēdzenes un citu aprīkojumu, kas papildina istabas durvju stilu un uzlabos to funkcionalitāti.

Līdzīgi kā ar jebkuru ilgtermiņa pirkumu arī iekšdurvīm ir būtiski, lai tās patiktu jau iegādes brīdī. Pretējā gadījumā vēlāk sāks kaitināt katrs sīkums un nepilnība.

Durvju materiāls, izskats, funkcionalitāte – visi šie faktori ir svarīgi. Piemēram, masīvkoka durvis ir izturīgas, pievilcīgas, ar labu skaņas izolāciju, izskatās iespaidīgi un piešķir telpai jauku atmosfēru, taču tām ir kāds trūkums. Cena. Masīvkoka durvis ir būtiski dārgākas nekā rūpnīcā ražotās un tās var atļauties vien neliela sabiedrības daļa.

Durvju Pasaulē piedāvājam pārsvarā istabas durvis no līmētas koksnes un/vai MFD plāksnēm. Modernās tehnoloģijas ļauj izveidot šīs durvis izturīgas, skaistas un jebkurā krāsā. Arī cena ir zemāka kā masīvkoka durvīm, kas padara tās pieejamākas plašākam pircēju lokam.

Iekšdurvju uzstādīšana un apkope

Durvju montāža pati par sevi nav sarežģīta, taču prasa zināmas iemaņas. Praktiskas dabas cilvēki, vēlams ar pieredzi celtniecībā, durvju uzstādīšanu, visticamāk, var paveikt paši saviem spēkiem.

Ja nejūtaties droši par saviem spēkiem, pēc durvju iegādes varat piesaistīt sev zināmus meistarus vai pieteikt montāžu mūsu speciālistiem. Durvju transporta un uzstādīšanas cena atkarīga no jūsu atrašanās vietas. Vairumā gadījumu tas būs ekonomiski izdevīgi tikai Rīgas reģionā dzīvojošajiem.

Viss tomēr nebeidzas ar durvju uzstādīšanu. Svarīga ir arī durvju periodiska apkope, pieregulēšana un estētisku defektu novēršana, ja tādi ir radušies. Bērniem reizēm patīk šūpoties atvērtās durvīs uz vienu un otru pusi. Lai arī tā var šķist interesanta aktivitāte, tomēr šādi var ātri sabojāt durvju eņģes.

Istabas durvju cena un atlaides

Iekšdurvis vairumā gadījumu būs būtiski lētākas kā ārdurvis, taču ne vienmēr. Salīdzinoši ārdurvju cena ir no aptuveni 300 EUR līdz vairāk kā 2000 EUR, savukārt modernas un skaistas iekšdurvis maksā no 200 EUR līdz 600 EUR.

Katram no šo durvju veidiem ir atšķirīgas prasības un kvalitātes standarti. Ārdurvis praktiski vienmēr būs izturīgākas. Tās tiek ražotas, lai izturētu straujas temperatūras svārstības, aizsargātu pret ielaušanos un izskatītos teicami arī pēc daudziem gadiem. Istabas durvis atrodas salīdzinoši maigākā vidē un tām nav nepieciešami tik augsti standarti.

Durvju Pasaulē atradīsiet vairākus simtus istabas durvju modeļu (klasiskās, slēptās un bīdāmās istabas durvis). Tāpat šeit ir arī vairāk simti koka un metāla ārdurvju modeļu.  Cenas diapazons ir pielāgots ikviena pircēja maciņa biezumam.

Vēlaties nopirkt durvis ar atlaidēm? Durvju veikals regulāri rīko dažādas akcijas un atlaižu kampaņas, kas ļauj nopirkt iekšdurvis un ārdurvis par akcijas cenu. Lai aplūkotu šobrīd aktuālos piedāvājumus, ielūkojieties mūsu mājaslapā vai sekojiet jaunumiem salona sociālajos tīklos.